Smart Grid

2020.10.27. 09:41

Az éltető elemről rajzoltak Békéscsabán

Ünnepélyes keretek között hirdették ki az Éltető csillagunk, a Nap című rajzpályázat eredményeit hétfőn délelőtt Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A kiírás a Smart Grid rendszer kialakítása I. ütem című projekthez kapcsolódott.

P. G.

20201026 Békéscsaba Modern Városok Program rajzverseny helyezettjei a képen Mokrán MIkós, Jantyik Dávid Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a város stratégiai célkitűzése az olyan beruházásokban való résztvétel, amelyek innovatív megoldásokat tartalmaznak, környezetvédelmi szempontokat juttatnak érvényre és energia-megtakarítással is járnak. Ezeket az alapelveket figyelembe véve írták ki általános iskolások számára a rajzpályázatot, amelynek tematikája az Éltető csillagunk, a Nap volt.

Mokrán Milos és Jantyik Péter Dávid kategóriájában az első lett A cocák napenergia farmja című alkotásával /Fotó: Bencsik Ádám/

A szakember kiemelte, olyan alkotásokat vártak, amelyek központi eleme a Nap, a napenergia, a klímaváltozás, a környezetvédelem volt. Az alsósok 28, a felsősök 45 rajzot küldtek be, összesen 73 pályamű érkezett. Döntése során a zsűri az újszerű szemléletet vette figyelembe, illetve a kiemelkedő alkotásokat különdíjjal is jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában