Vakok és Gyengénlátók

2020.10.20. 10:27

A fehér bot nemzetközi napját ünnepelték Orosházán

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének Orosházi Körzeti Csoportja a fehér bot nemzetközi napját ünnepelte. Vezetőjük, Sipos Erika örömmel mutatta meg a sorstársaknak a Békés megyei vakokért emlékplakettet, amit a megyei rendezvényen vett át Buzai Csaba, a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója. A

Cs. I.

Az ünnepségen (amit ezúttal is a könyvtárban rendeztek) a csoportvezető arról beszélt, e jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a vak és gyengénlátó emberekre, a problémáikra, a segítségnyújtás fontosságára és a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük lehetőségeinek a megteremtésére.

A szerző felvételei

– Látás nélkül élni nem egyszerű. Mindannyian fokozottan vagyunk ráutalva a fantáziánkra, hogy amit a szemünk nem érzékel, azt elképzelhessük magunk körül. Nem sajnálatra, hanem segítségre van szükségünk – fogalmazott bevezetőjében Sipos Erika. Hírportálunk érdeklődésére elmondta, a csoport 21 település mintegy 80 tagját számlálja. Kedden versekkel, énekkel, saját novelláikkal adtak műsort a tagok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában