Lászik Mihály

2020.09.03. 20:17

Rengeteget tett a szlovákságért a csabai szakember

Miniszteri ezüstplakettet ­adományozott Ivan Korčok, a Szlovák Köztársaság kül- és európai ügyek minisztere Lászik Mihálynak a határon túli szlovákok életében kifejtett többéves magasan jegyzett tevékenységéért, és a magyarországi szlovák művelődés fejlesztéséért végzett erőfeszítéseiért.

B. O.

20200903 Békéscsaba Szlovákia Békéscsabai főkonzulja Lászik Mihály urat ezüst érdeméremmel jutalmazza Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Az elismerést dr. Emil Kuchár, Szlovákia békéscsabai főkonzulja adta át csütörtökön délután Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában.

Dr. Emil Kuchár az elismerés átadása előtt méltatta a díjazott munkásságát, eddigi életművét, és kiemelte, Lászik Mihály Békéscsaba, a régió, sőt egész Magyarország szlovákságának képviselője, aki szimbólummá, a közösség megtestesítőjévé vált. Mindezek mellett a csabai főkonzulátus munkáját is aktívan segíti.

Dr. Emil Kuchártól vette át a díjat Lászik Mihály /Fotó: Imre György/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában