beruházás

2020.09.19. 18:44

Használható a kötegyáni kerékpárút, de saját felelősségre

Bár elkészült a kerékpárút Kötegyánban egy 245 millió forintos, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló beruházás során, azt bizonyos hibák miatt az önkormányzat egyelőre nem vette át, tehát csupán saját felelősségre lehet használni – ismertette a minap dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

20200914 Kötegyán Bicikliutat építettek Kötegyánban. Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

A falu belterületén, 270 méteren az úttest mindkét oldalán kerékpársávot alakítottak ki; a település külterületén, 1661 méteren – a meglévő, Sarkad és a határátkelőhely közötti bicikliútig – 2,25 méter széles kerékpárutat építettek.

Kötegyánban 2,25 méter széles bicikliút épült /A szerző felvétele/

Elmondta, a vasútállomás és a határátkelőhely közötti részen megrepedt az aszfaltcsík. Vélhetően egy 20 tonnánál nehezebb jármű hajtott fel rá, találtak keréknyomokat is. Hamarosan szemügyre veszi a területet egy, a kivitelező által felkért független szakértő, és felméri, miként rongálhatták meg a vadonatúj bicikliutat, valamint miként lehet kijavítani a hibát úgy, hogy évekig használható, homogén felületet kaphasson a szakasz. Egy csekély rész a település határát jelző táblánál is megrongálódott, vagy azért, mert ráhajtottak, esetleg azért, mert nem tömörítették eléggé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában