Békéscsaba

2020.09.10. 14:45

Folytatódik a székelyeket támogató aláírásgyűjtés

Folytatódik és november 7-ig tart az aláírásgyűjtés a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés kapcsán, Székelyföld autonómiája érdekében – erről beszélt csütörtökön Békéscsabán, az Orbán Balázs téri haranglábnál sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő, az LMP parlamenti frakciójának vezetője, valamint Takács Péter, a zöld párt megyei elnöke.

L. B.

Keresztes László Lóránt elmondta, eddig 1,2 millió aláírás már összejött, azonban továbbiakra van szükség, és összesen hét európai uniós tagállamban kell meghatározott számú szignót gyűjteni.

Kérte, a városok vegyék fel külföldi testvér- és partnervárosaikkal a kapcsolatot, és népszerűsítsék a kezdeményezést. Kiemelte: az LMP elkötelezett a határon túli magyarok iránt.

Takács Péter hozzátette: Székelyföld esetében egy 12 ezer négyzetkilométeres területről van szó, ahol 800 ezren élnek, 75-80 százalékban magyarok, tehát van létjogosultsága az autonómiának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában