Koronavírus Békésben

2020.09.16. 18:35

Ezt tegye, ha a COVID-19 tüneteit észleli!

Itt van a koronavírus járvány második hulláma, az országban napról napra több embernél igazolódik a vírusfertőzés. Írjuk, kit keressen és hova forduljon segítségért, ha tüneteket észlel magán – olvasható az Orosházi Kórház közösségi oldalán.

Gyakorisági sorrendben: láz, száraz köhögés, fáradékonyság, légzési probléma, torokfájás, fejfájás, izom- vagy ízületi fájdalom, hidegrázás, íz- és szaglásvesztés, ritkább esetben hányás, hasmenés. Ezek a leggyakoribb tünetei a COVID-19 vírusnak. Ha ezen tünetek közül bármelyiket észleli magán, de nincs igazán rosszul, hívja fel háziorvosát!

Fotó: shutterstock.com

Az orvos telefonos kikérdezés után dönt arról, fennáll-e a új koronavírus-fertőzés gyanúja. Ha igen, kéri önnek a koronavírus (PCR) tesztet. Ebben az esetben az Országos Mentőszolgálat szakemberei házhoz mennek és mintát vesznek. Ha a PCR-teszt igazolja az új koronavírus fertőzést, de a beteg tünetmentes, vagy csak enyhe tünetei vannak, otthonában maradhat, de naponta telefonon konzultálni kell a háziorvossal az állapotáról – olvasható a bejegyzésben.

További információk az Orosházi Kórház " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában