galériával

2020.09.22. 12:32

Ovisok is csatlakoztak az Autómentes Naphoz Békéscsabán

A békéscsabai Autómentes Naphoz idén a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda is csatlakozott.

N.Sz.

Közlekedési játékokkal telt a délelőtt a Ligeti soron, ezalatt a székhely óvodában lázasan készülődtek a gyerekek: csaknem százan pattantak apró járgányaikra, hogy láthatósági mellényben tegyenek egy kört a környékbeli utcákon. A nagyobbak kétkeréken, rolleren, a kicsik pedig futóbiciklin, kismotoron ültek, egymás kezét fogva gyalogoltak. Láthatóan hatalmas élményt jelentett számukra, hogy környezetbarát „járműveikkel” példát statuálva, rendőri felvezetés mellett vonulhattak az úttesten.

 

Pribelszki Péterné intézményvezető, aki pedagógustársaival maga is rollerre szállt, elmondta, évtizedek óta nagy figyelmet fordítanak a biztonságos közlekedésre nevelésre. Hozzátette, a játékos formában történő tanulást KRESZ pálya is segíti az óvoda udvarán, de a közlekedési helyzetek és az esetleges veszélyforrások megismerésének leghatékonyabb módja a valós helyzetekben történő gyakorlás.

-A rövid, de annál fontosabb megmozdulással az óvoda apraja, nagyja együtt mutatott jó példát, reményeink szerint a szülők és a lakosok figyelmét is sikerült felhívnunk a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a felelősségteljes közlekedési mód megválasztására – emelte ki az intézményvezető.

Pribelszki Péterné az akció után elmondta, biztos abban, hogy a gyerekek gondolkodásmódja intenzíven formálódik a közös közlekedési élmény hatására.

-Szívük szerint folytatták volna az utat az ovisaink, így a hagyományteremtő kerekezést és sétát jövőre lehet, hogy nagyobb körre tervezzünk -árulta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában