adománygyűjtés

2020.09.15. 13:52

Az orosházi fiú, Nagy Martin emlékére bicikliztek

Nagy Martin az orosházi fiatal fiú egy éve hunyt el rákban. Tiszteletére jótékonysági kerékpáros emléktúrát rendeztek, melynek teljes összegét rákos gyerekek megsegítésére fordítják.

Cs. I.

Az orosházi fiú, Nagy Martin egy éve hunyt el. Nagy harcos volt. A rák ellen megpróbált mindent, ahogy szülei, barátai, rokonai is ebben támogatták. Tiszta jóság lakozott benne. Az egyetemista fiú tele volt tervekkel, élni akarással, mindössze 21 év adatott neki.

Majd jött egy tünet, egy betegség, egy diagnózis. Minden összeomlott. Új motivációt kellett keresnie az élethez. Volt egy vágya, a fotózás. Imádta, kibontakozott benne, tanult, fejlődött miközben kapta a kezeléseket. Kialakította saját oldalát, NMZO Visuals néven.

Példát mutatott jóságban, emberségben, kitartásban, bátorságban – olvasható családja bejegyzésében. A fiú elvesztése számukra feldolgozhatatlan fájdalom. Ezért döntöttek úgy, ahol van remény, ott segítenek.

Sokan vettek részt a megemlékezésen /Fotó: NMZO Visuals/

Az Onkológiai Gyermekbetegekért! elnevezéssel olyan jótékonysági kerékpáros emléktúrát szerveztek Szegeden, ahol megemlékeztek Martinról, s a részvételi díjból befolyt teljes bevételt a Reménysugár Alapítványon keresztül a rákos gyermekek gyógyulása érdekében a Szegedi Gyermekklinika Onko-Hematológia Osztályának korszerűsítésére felajánlották. A jelképes és önkéntes nevezési díjból egy fecskendős pumpát akartak vásárolni, ami a szegedi onko-hematológia osztályon a rákos gyermekek gyógyszeres kezelésének elengedhetetlen kelléke. Hamarosan átadják a műszert, hogy a gyógyítók mielőbb beüzemelhessék.

Úgy értesültünk, sokan kerékpároztak a közös célért. Tekertek Békéscsabáról, mások Orosházáról, akik ismerték Martint, a famíliát.

A fiú családja ma már Algyőn él. Ezért a bringások két helyszínről indultak: Szegedről Algyőre és Algyőről Szegedre.

A sikeres kezdeményezést, az emléktúrát minden évben szeretnék meghirdetni – értesültünk a családtól, amely azt is elárulta, hogy Algyőn a fiúnak egy emlékfát is ültethettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában