hagyományőrzés
2020.09.14. 16:25
A gombócot és a „papucsot” a csabai férfiak is szeretik
A szezonnak megfelelő ételt gyúrtak, főztek a hagyományőrzés és -ápolás jegyében a Csabai Szlovák Klub tagjai hétfőn a megyeszékhelyi nemzetiségi klubházban.
Nyemcsok László
Veres Krisztina, a civil szervezet vezetője elmondta, a szlovák, tésztás ételeket továbbra is sokan készítik. Ezek között szeptemberben meghatározó szerepet játszik a mákba forgatott, fahéjas cukorral ízesített szilvával töltött gombóc.
A klub asszonyai közül többen megjegyezték, azért lekvárt is főznek a szilvából, és az ezzel töltött ,,papucsot”, mint süteményt, a férfiak is szeretik.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre