Éjszaka a kastélyparkban

2020.08.09. 11:48

Sokszínű programsorozat várta az érdeklődőket Gerlán

Éjszaka a kastélyparkban címmel rendezett sokszínű, több elemből álló programsorozatot a Gerlai Wenckheim Társaság szombaton, illetve szombatról vasárnap virradóra a helyi kastélyparkban.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Jakab Zsuzsanna, a szervezet elnöke elmondta, alaptevékenységükben a hagyományőrzés mellett a természet- és környezetvédelem is kiemelt szerepet kap. Békéscsaba Gerla településrésze pedig bővelkedik az ilyen értékekben is, például kifejezetten sok denevér található ott.

Számos érdekességet tartogatott a rendezvény /Fotó: Imre György/

Erre építve Boldog Gusztáv természetvédelmi szakemberrel együttműködésben már régebb óta tervezték a rendezvény megszervezését. Az eseményen egyebek mellett fecskefészket készítettek, míg Szabóky Csaba entomológus közreműködésével éjszakai lepkéket figyeltek meg. Volt ultrahang-detektoros denevérmegfigyelés Dobrosi Dénes denevérkutatóval, Csabai László csillagásszal pedig csillaglest tartottak. A szép számú érdeklődő előtt megtartott eseményt szalonnasütés is színesítette, ami csak erősítette az egyébként is jó hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában