pályázati programok

2020.08.06. 18:14

Megyeszerte erősítik a közösségeket Békésben

A helyi identitást erősítő közösségfejlesztő programok Békés megyében címmel rendeztek konferenciát csütörtökön Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában.

P. G.

Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének titkára elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében harminchárom településen zajlanak helyi közösségeket erősítő pályázati programok.

Pocsajiné Fábián Magdolna (jobbra) adott összegzést /Fotó: Kiss Zoltán/

– Valamennyi projektet kérdőíves felmérés, lakossági interjúk és fórumok előzték meg, amelyek eredményeire építve tervezték meg helyben a cselekvési terveket – tette hozzá a szakember. – Megyei egyesületként felvállaltuk, hogy csütörtöki konferencián összegezzük, ki hol tart a megvalósításban, megteremtve ezzel a tapasztalat- és információcsere lehetőségét. A konkrét események egy részét a jövőben tartják meg.

A rendezvényen előadást tartott Ambrus Szilvia (Vésztő), Püspöki-Sinka Edit (Orosháza), Tőkésné Gali Mónika (Füzesgyarmat), Jankó Erzsébet (Mezőkovácsháza). Horváth Judit (Végegyháza) civil szervezet vezetőjeként adott tájékoztatót önálló közösségfejlesztő tevékenységükről. A konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában