FRISSÍTVE

2020.08.13. 12:53

Gránátot találhattak a Körös mellett

Csütörtökön nagy valószínűséggel második világháborús bombát, vagy gránátot találtak a Hármas-Körös mentén a Félhalmi befolyóban, ami egyben kikötő bejárat is.

P. G.

A kikötő csatorna továbbra is használható – írja a korosokvideke.hu internetes portál. Az oldal információit több forrás is megerősítette. Úgy tudjuk, a tárgy egyébként akkor került elő, amikor a víz a korábbinál mintegy 10 centivel lejjebb húzódott. A meredek partfal egy része pedig a vízbe csúszott, ekkor vált láthatóvá a lövedék. Az érintett terület a Köröstarcsán áthaladó közúti hídtól mintegy 5 kilométerre található Csárdaszállás, illetve Gyomaendrőd irányában.

/Beküldött fotó/

Frissítve:

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnál megerősítették a történteket. Mint megtudtuk, a rendőrség értesítette a tűzszerészeket, akik majd döntenek a továbbiakról. Úgy tudjuk, a feltételezett bomba B-kategóriás minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy 30 napon belül jönnek érte. Persze ez a maximum hosszúság, ennél rövidebb is lehet ez az idő. A területet körül kerítették, és információink szerint a gátőr felügyeli azt.

/Fotó: Mazán Nándor/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában