gyermekvállalás

2020.08.28. 17:55

Babazászlókat ad a településeknek Herczeg Tamás

A gyermekvállalás örömét jelképező babazászlók loboghatnak a polgármesteri hivatalok épületein Békés megye 1. számú választókerületében – jelezte Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

L. B.

A képviselő elmondta, hogy babazászlós felhívással fordult a hazai önkormányzatokhoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Az elmúlt tizenöt évben ő is részt vett több olyan ifjúságkutatásban, amely igazolta, hogy a tizenévesek által tervezett gyermekszám magasabb, mint ami a későbbiekben valósággá válik. Azaz kevesebb gyerek születik meg, mint amennyit a tinédzserek, a leendő szülők serdülőkorukban szeretnének. Kiemelte: a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legfőbb törekvése, hogy a vágyott, tervezett gyermekek világra jöhessenek.

Fotó: Herczeg Tamás/Facebook

A politikus számára a számos javaslat közül az egyik legrokonszenvesebb a babazászlós felhívás. Ezért a mozgalom önkénteseként megkereste a választókerülete összes önkormányzatát, hogy szívesen adományozna nekik babazászlót. Örömmel tapasztalta, hogy minden településvezető elfogadta a felajánlást, így remélhetőleg a polgármesteri hivatalokra hamarosan kikerülhetnek a zászlók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában