ünnep

2020.08.21. 15:55

Tizenöt éve avatták várossá Csorvást

Szentmisével és kenyérszenteléssel kezdődött a Nagy Szent Teréz Plébánián az államalapítás és Csorvás várossá avatásának 15. évfordulójára megrendezett ünnep.

G. P.

A művelődési házban a Kisze gyermek citerazenekar, a Nefelejcs Népdalkör, és a helyi fúvószenekar lépett fel. A város kulcsát ezúttal montázs készítésével, az elmúlt három év, és mintegy 60 fő közreműködésével friss, otthon elkészített fotókból alkották meg pogácsákból.

Ünnepi beszédet Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mondott.

A szerző felvételei

– Szent István hitet adott Magyarországnak. Nem a német-római császártól fogadta el a koronát, hanem II. Szilveszter pápától, hogy nem elköteleződve, szabadon építhesse fel az egyházat, maga rendelkezhessen az adókról. A keresztény hit szervező erő volt akkoriban, de most is az – hangsúlyozta.

Baráth Lajos polgármester szerint még mindig furcsa ízlelgetni, hogy Csorvás város, de büszkék rá, hogy ilyen rangot kapott. Elődeiknek komoly akadályokat kellett leküzdeni, hogy megfeleljenek a feltételeknek.

Átadták a Csorvás Városáért Emlékplaketteket, melyet Kasuba István Ferenc helytörténész, korábbi alpolgármester, és Dénes István Bálint, a helyi termelőszövetkezet korábbi elnöke vehette át Herczeg Tamástól és Baráth Lajostól. A Csorvásiak Baráti Társasága (CSBT) által kiírt Kiss-Antal István-díjat idén Kacsova Csenge Evelin egyetemi hallgató vette át Kelemen Mihály a CSBT elnökétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában