Előadás

2020.08.11. 17:14

A didergő király nagy sikert aratott Gyulán

Az esélyegyenlőség, az elfogadás jegyében vitték színre A didergő királyt Gyulán, a Napfény Nappali Központban hétfőn.

P. G.

20200810 Gyula „Játsszuk el együtt! - fogyatékosok színjátszó köre együttműködése az ép színjátszókkal 2.” Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A fogyatékkal élők színjátszó köre ép színjátszókkal közösen adta elő A didergő király című mesejátékot hétfőn délelőtt Gyulán, a Napfény Nappali Központban. Üveges Anna, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének intézményvezető-helyettese lapunknak elmondta, a program megvalósítására Esélyegyenlőség, érzékenyítés, rendezvények – együtt, közösségben tárgyú, „Játsszuk el együtt” elnevezésű programjukkal nyertek el pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Fotók: Imre György

– Egy rendezvénysorozat harmadik állomása volt a hétfői – tette hozzá a szakember. – Korábban intézményünk ellátottjai számára rendeztünk főzőversennyel egybekötött juniálist, activity vetélkedőt. A hét elején megtartott Játsszuk el együtt! fantázianevű programban pedig a fogyatékkal élők, a pszichiátriai betegek és ép színjátszók közösen mutatták be A didergő királyt.

Üveges Anna elmondta, az előadást nagyon jó hangulatú próbák előzték meg, amelyben kiemelt szerepet vállalt Beszterczey Attila színművész, illetve a Calliope Színjátszókör.

– Attila nagyon jól kezelte a különböző átlagostól eltérő helyzeteket, minden nehézséget jó érzékkel hidalt át, nagyon gördülékenyen mentek a dolgok. Ellátottjaink is kifejezetten élvezték a munkát – fogalmazott az intézményvezető-helyettes. Üveges Anna kérdésünkre kiemelte: a program legfőbb célja az esélyegyenlőség megteremtése, a fogyatékkal élők és az ép emberek világának közelítése, az elfogadás erősítése volt. A fogyatékkal élők általában könnyebben bezárkóznak, ám ennek a közös gyakorlásokon nyoma sem látszódott. A két csapat nagyon megkedvelte egymást. Domokosné Szántó Gyöngyi terápiás munkatársuk számára – aki a színjátszókat vezeti az intézményen belül – szintén inspirálólag hatott az együttes színjátszás. A darabba a megszokottnál kicsit több humort csempésztek, amit mindenki jól kezelt. Az előadás nagy sikert aratott.

Üveges Anna beszámolt arról is, hogy a programsorozat negyedik állomását várhatóan augusztus 27-én tartják egy lampionos est keretében ugyancsak a Napfény Nappali Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában