Alföldvíz Zrt.

2020.07.02. 14:51

Újra végzik a hitelesítési vízmérőcserét megyénkben

Az Alföldvíz Zrt. csütörtöki bejegyzésében adott hírt arról, hogy a társaság fokozatosan indítja újra szolgáltatásait. Az egyik ilyen a hitelesítési vízmérőcsere is, melyet szigorú óvintézkedésekkel hajtanak végre.

– A koronavírus-járvány egészségügyi veszélyeire és az ez alapján hozott országos rendelkezésekre való tekintettel Társaságunk fokozatosan indítja újra az egyes tevékenységeit. Az egyik ilyen szolgáltatás a hitelesítési vízmérőcsere is, amit 2020. július 1-től ismételten végez Társaságunk – " target="_blank">olvasható az Alföldvíz Zrt. bejegyzésében.

A posztban kifejtik, hogy sor kerülhet a korábban már újraindított bekötési vízmérők hitelesítési cseréje mellett, a mellék- és telki vízmérők cseréjére is. Hozzáteszik, hogy először azokat a felhasználókat keresik fel, akik a járványügyi veszélyhelyzetet megelőzően és annak ideje alatt írásban megrendelték a már lejárt hitelesítésű mellékvízmérők cseréjét, de annak teljesítése még nem történhetett meg.

A felhasználónak is meg kell teremtenie a kellő biztonságot /Fotó: Shutterstock illusztráció/

Ezt követően – illetve szabad kapacitás esetén ezzel párhuzamosan – a már megrendelt, ezévben lejáró hitelesítésű mellék- és telki vízmérők cseréjét is megkezdik, illetve folyamatosan végzik.

Külön kiemelik, hogy a hitelesítés hatálya azon a napon jár le, amelyik nap a hatály záró évének utolsó napja. Ez azt jelenti, hogy a 2012. évi (aktuálisan idén lejáró) hitelesítésű, elszámolási mellékvízmérőként használt eszközök hitelesítése december 31-ig érvényes. Függetlenül attól, hogy korábban az, az év során mikor került beépítésre. Így a felhasználónak semmilyen hátránya nem keletkezik abból, hogy a csere a lejárat évének melyik szakaszában kerül végrehajtásra.ű

Ettől függetlenül a társaság továbbra is arra kéri felhasználóit, hogy lehetőség szerint mihamarabb gondoskodjanak a mellékvízmérők időben történő cseréjének megrendeléséről.

Az Alföldvíz Zrt. munkatársai továbbra is arra kéri ügyfeleiket, hogy a személyes megjelenés helyett lehetőség szerint telefonon, írásban vagy a társaság honlapján elérhető ügyintézési lehetőségek valamelyikén vegyék fel velük a kapcsolatot. Ügyintézésekkel kapcsolatban a www.alfoldviz.hu weboldalon az ügyfélszolgálat menüpontban is tájékozódhatnak.

A hitelesítési mellékvízmérő cserét végrehajtó szakemberek minden esetben – előzetesen – telefonon egyeztetnek időpontot a szerelés megvalósításához, illetve arcmaszkban, gumikesztyűben, fertőtlenítővel ellátva érkeznek a helyszínre.

A társaság a felhasználókat arra kéri, hogy betegség vagy annak gyanúja, tartós külföldi tartózkodás, esetleg külföldről való közvetlen hazatérés esetén, még a telefonos időpont egyeztetés során tájékoztassa arról munkatársukat, szükség esetén az illetékes hatósági szerveket vagy háziorvosát.

A helyszínen szükséges legalább kétméteres távolságot tartani, saját tollal rendelkezni. Biztosítani kell a vízmérő hozzáférhetőségét, valamint alapos szellőztetés mellett ajánlott fertőtlenítő takarítást végezni a munkaterületen, különösen a mellékhelységben, fürdőszobában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában