Beruházás

2020.07.01. 15:58

Új csatornarendszer és parkoló épül Eleken

Több mint 111 millió forintból újulhat meg a város csatornarendszere. Szelezsán György polgármester elmondta, a vissza nem térítendő pályázatnak köszönhetően egy kilométert meghaladó vízelvezető árkot építenek ki.

V. N.

– Lesznek olyan részek, amelyeket befedünk majd, és parkolót alakítunk ki felettük. Például az idősek otthona melletti területen, ahol hosszú ideje gondot okoz a parkolás az ott lakók hozzátartozói számára. Szintén évtizedek óta égető probléma a Kétegyházi út melletti záportározó. Az elhanyagolt területen rendszeresen lángra kap a nádas, ami a környező házakat is veszélyezteti. Viszont most a pályázatnak köszönhetően ez a probléma is meg fog oldódni, eltávolítjuk a nádast, és a partszakaszt is rendezzük. Emellett szeretnénk a későbbiekben egy pihenőparkot is kialakítani, fásítani, padokat kihelyezni. De ez még a jövő zenéje, hiszen a pályázat erre nem vonatkozik, így ezt önerőből kell megoldanunk – ismertette a városvezető.

Szelezsán György bejárta a felújításra váró területet Fotó: BMH

A polgármester úgy fogalmazott, a park egyfajta látványosság, kikapcsolódási lehetőség lehetne, és mivel kerékpárút is van mellette, akár a biciklis turizmust is fellendíthetné a városban.

– A gyulai vezetés és mi is nyitottak vagyunk arra, hogy Gyulától egészen a román határig kialakítsunk egy kerékpárutat, amely a lőkösházi Vásárhelyi–Bréda-kastélyt is érintené, ennek lehetne az egyik megállója a tó, illetve annak környéke – osztotta meg Szelezsán György.

A polgármester hozzátette, a napokban lehulló több hónapnyi csapadék is arra mutatott rá, hogy rendkívül fontos a záportározónak és a csatornának a rendbetétele a városban, amelyekkel ezt a nagy mennyiségű, hirtelen lehulló csapadékot el tudják vezetni.

– Éppen ezért tervezzük a harmadik ütemet is, mert vannak még olyan utcák, amik kimaradtak. Keressük a pályázati lehetőségeket, amint alkalom adódik, beadjuk, hogy lehetőleg minden utcában a mai kornak megfelelő csatornarendszer működjön – emelte ki a városvezető.

Mint megtudtuk, hamarosan elvégzik a geodéziai méréseket az érintett területeken, majd a tervezést követően, jövő év tavaszán kezdődhetnek el a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában