Öko-park

2020.07.08. 06:55

Mezítlábas ösvényt építettek Kötegyánban

Még néhány táblát kell kihelyezni, és így hamarosan véget ér az a beruházás, amely az Öko-park fejlesztését célozza, illetve amelyre az önkormányzat 11 millió forint támogatást nyert el.

L. B.

Fotó: LP6DMK2

Kötegyán polgármestere, dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia a minap dr. Kovács József országgyűlési képviselőnek a helyszínt bejárva számolt be arról, milyen elemeket tartalmaz a fejlesztés: többek között mezítlábas ösvényt alakítottak ki, így a látogatók eltérő anyagokon – például köveken, farönkökön, fakérgen, homokon, gyepen, földön, agyagon, téglán – sétálva teremthetnek közvetlen kapcsolatot a természettel.

A minap járta be a fejlesztés helyszínét dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia és dr. Kovács József /Fotó: Lehoczky Péter/

Emellett pihenőhelyet és tűzrakó helyet alakítottak ki, fejlesz­tették a kilátót, a kopjafagyűjteményt szintén rendbe tették. Egy, a Sarkadi járás, illetve a bihari táj állat- és növényvilágát, történetét bemutató­ tanösvényt ugyancsak életre hívtak­. A polgármester és az országgyűlési képviselő további­ fejlesztési elképzelésekről is egyeztetett, dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia például jelezte, hogy szükség lenne olyan közös­ségi térre, ahol megfelelő körülmények között szórakozhatnak, együtt lehetnek a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában