átadó

2020.07.14. 13:57

Megújult a gyulai játszóudvar

Ünnepélyes keretek között adták át a gyulai Törökzugi Óvoda és a Mágocsi úti Óvoda megújult, gumitégla-borítású játszóudvarát kedden délelőtt, az előbbi intézményben.

P. G.

Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő elmondta, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatás segítségével, mintegy 7 millió forintból valósult meg. A munkálatok részeként gumitégla borítást raktak le a Törökzugi óvoda udvari játékaihoz, illetve a Mágocsi úti óvodában ahhoz a kültéri játszóeszközökhöz, ahol még homokot használtak ütéscsillapítónak.

Fotó: Kiss Zoltán

Az alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítésére, ennek megfelelően a két óvodaépület is megújulhatott az elmúlt években, az óvodaudvarok modernizálására azonban akkor nem volt lehetőség. A két intézmény udvarán összesen közel nyolcvan játék, játszóeszköz található. A kedden átadott fejlesztés korszerűbb és biztonságosabb körülményeket biztosít a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában