Értékelés

2020.07.03. 12:20

Koronavírus: megköszönték a csabaiak hozzáállását

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba), a Fidesz-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, Szente Béla), valamint a Szövetség Békéscsabáért-frakció (Miklós Attila, Fülöp Csaba) sajtótájékoztatókon értékelték pénteken a csütörtöki városi közgyűlést.

L. B.

Szarvas Péter elmondta, a koronavírus-járvány idején Békéscsaba jól vizsgázott, időben és megfelelő döntések születtek, a helyiek pedig fegyelmezettek voltak, igaz, olykor találkoztak szabálytalanságokkal. Megköszönte a rendőrök, az intézmények és a polgármesteri hivatal munkatársainak feladatellátását. A város 17 millió forintot költött védőfelszerelésekre, maszkokra és kesztyűkre, azok közül nem osztottak ki mindent, előrelátó módon. Mivel várhatóan a bevételek nem a vártnak megfelelően teljesülnek, 748 millió forintos tartalékot képeztek. A cél nem lehet más, mint a működőképesség fenntartsa.

A Fidesz-frakciónál is köszönetet mondtak a védekezést segítőknek. Hanó Miklós megköszönte a helyiek hozzáállását is, hogy betartották a szabályokat, hiszen ennek is hála Békés az egyik legkevésbé fertőzött megye. Kiemelte: amikor összefogásra van szükség, összefog a város. Szente Béla jelezte, a veszélyhelyzet anyagi kérdéseket is felvet, és sok költségvetési intézkedést kellett meghozni, mivel látszott, a 60 millió forintos tartalék nem lesz elég. Intézményektől is vontak el forrásokat. Bár a veszélyhelyzet véget ért, a következményei nem ismertek, nem tudni, hogyan alakulnak a helyi adóbevételek.

A Szövetség Békéscsabáért-frakciónál is köszönetet mondtak azoknak, akik helytálltak a járvány ideje alatt. Jelezték: sok bizonytalansággal terhelt a költségvetés, nem látni, hogyan lesz egyensúlyban. Úgy vélik, a közös dolgokról többet kellene közösen beszélni, így érthetetlen számukra, miért csak három közgyűlés lesz a tervek szerint év végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában