mozgó könyvtár

2020.07.18. 14:28

Készen áll a rajtra a csabai digikomp

Begurult Békéscsabára a digi­komp, a Békés Megyei Könyvtár elé. A feltűnő utánfutó a tervek szerint a Jókai színház előtt fogja várni az olvasókat.

V. N.

20200715 Békéscsaba Békés Megyei Könyvtár új atrakciója a Digi komp Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Indulásra készen áll a jármű, még a főépítész és a polgármester engedélyére várunk. A könyveinket és a digitális labor szolgáltatásait fogjuk kivinni rajta a megye településeire, illetve a város programjaira. Vagyis a komp egyfajta mozgó könyvtárként fog szolgálni minket, melyben beiratkozni, könyvet cserélni, kölcsönözni lehet majd, de a digilabor foglalkozásait is ki tudjuk vinni általa – ismertette Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója.

A digikomp egyfajta mozgó könyvtárként fog szolgálni /Fotó: Imre György/

Kertész Zoltán, az olvasószolgálat és információszolgáltatás osztályvezetője elmondta, redőnnyel zárható polcok, asztalok, székek teszik még komfortosabbá a komp belterét, melynek kialakításán közösen ötleteltek. Ráadásul hangfal és mikrofon is van a mozgó könyvtárban, így akár zenés rendezvényeket is tudnak vele tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában