kultúra

2020.07.11. 13:54

Exkluzív környezetben várja a mozizni vágyókat a Csabagyöngye stégje

A Csabagyöngye Kulturális Központ stégjén egyre inkább beindult az élet, hiszen hetente több programmal is találkoznak az arra járók. Pénteken este a Stég mozi következő állomása várta a látogatókat. Elmentünk mi is, a helyszínen találkoztunk Forczek Győző igazgatóhelyettessel, akivel a moziról, valamint a várható programokról beszélgettünk.

N. T.

bsh

Mozizás a természetben

– Egy ilyen stéges mozi nagyobb közösségi élmény, mint mondjuk otthon családi körben filmezni – mesélte izgatottan Forczek Győző, a Csabagyöngye igazgatóhelyettese a helyszínen. – Hiszen 50-60 fő minimum ellátogat ide egy péntek este, bármilyen filmet is vetítsünk, legyen az komolyabb hangvételű, vagy akciófilm, vagy vígjáték. Ezt nem csak az idei év tapasztalatai alapján tudom mondani, hanem a tavalyi eseményeket tekintve is. Ezenkívül egy igazi moziélményt is ad, a nagy vászonnal, popcornnal, büfészolgáltatással együtt, ami kiegészül egy Békéscsabán – és akár országosan is – exkluzív, gyönyörű környezettel – folytatta.

A lazítás a lényeg

– Amikor elindítottuk a stégmozit, az első filmek klasszikusok voltak, szerettünk volna valamennyire kortárs műveket felsorakoztatni, a 90-es, 2000-es években evezni. Erre példa a legutóbbi a Kill Bill. Igyekszünk többnyire vígjátékokat választani, mert nehéz lenne egy négysávos út mellett egy meghittebb hangulatú darabot vetíteni – számolt be a repertoárról.

Pénteken is megtelt a stég, egy vígjátékon nevethettek a nézők /A szerző felvétele/

Hangsúlyozta, hogy az aranyközéputat keresik, hiszen nagyon sok választási lehetőségük van, melyekhez megvannak a megfelelő engedélyeik is. Elsősorban azt szeretnék, hogy a néző elengedje magát, nevessen, vagy éppen izguljon egy jóízűt.

Forczek Győző beszámolt a visszajelzésekről is. – Van egy alap mag, ami azokból az emberekből áll, akik mindig kilátogatnak, legyen szó bármilyen filmről. A korábban említett 50-60 fő fel tud menni 90-ig, ez teljesen filmfüggő. Azt tapasztaljuk, hogy a mag mellett van egy folyamatosan frissülő nézőcsoport is – részletezte.

A stégen ezután is folytatódik az élet. Megtudtuk, hogy keddenként elindul állandó jelleggel egy gyermekeknek szóló, ingyenes programcsokor, amire egészen a nyár végéig várják a családokat. Emellett tovább folytatják szerdánként a Stég klasszikot, folyamatosan pörög tovább a mozi is, és rengeteg könnyűzenei koncerttel is készülnek, jellemzően a hétvégékre.

A szúnyogokra is figyelnek

Békéscsabán az utóbbi időben irreális módon elszaporodtak a szúnyogok, ez egy vízparti eseményen kiváltképp érződik. Forczek Győző hírportálunknak elmondta, hogy az intézmény munkatársai azon dolgoznak, hogy miként lehet csökkenteni a rovarok számát. Ezt jelenleg szúnyogriasztó illatokat kibocsájtó fáklyákkal oldják meg, de tervben van egy komolyabb eszköz beszerzése is. Az igazgatóhelyettes azt tanácsolja a látogatóknak, hogy valamilyen spray-t a biztonság kedvéért vigyenek magukkal a helyszínre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában