Galériával

2020.07.18. 08:55

Csabai borász is aranyérmet érdemelt, a résztvevők emlékfát ültettek

Díszruházatban vonultak fel a Szent Vince Borrend lovagjai pénteken este a 17. Zászlósbor-választó Verseny díjátadására a pósteleki Mókus Csárdához. A program részeként immáron az ötödik emlékfát ültették el. Lukács Sándor, a Szent Vince Borrend nagymestere és a Békés Megyei Lovagi Szék elnöke elmondta, a közelmúltban megtartott gyulai bírálatra összesen 54 nedű érkezett be kilenc borvidék 19 borászatából. Tizenhat fehér-, nyolc rozé- és harminc vörösbort küldtek a nevezők. Mind az 54 ital érmet nyert, 31-et arany-, 19-et ezüst- és négyet bronzéremmel díjaztak.

Ny. L.

20200717 Békéscsaba Szent Vince Borlovagrend borlovagi avatása Pósteleken . Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A zászlósbor a legmagasabb pontszámú aranyérmes nedű lett, mégpedig az agárdi Csóbor Pince 2017-es Cabernet Franc vörösbora. Idén ez a Szent Vince bora is. Az italt, a borászokat, a borrendi tagokat és a vendégeket Kutyej Pál békéscsabai nyugalmazott evangélikus lelkész áldotta meg.

Fehérbor-kategóriában champion-díjat kapott az Ungerbauer Pince (Csongrád) 2019-es Irsai Olivér nedűje, a rozéknál a Polyák Pincészet (Kunszállás) 2019-es Pinot Noir rozéja, a vörösboroknál a Kvassay Pince (Villány) 2018-as Cabernet Sauvignon-ja. A 2019-es évjáratú borok legmagasabb pontszámú aranyérmese Pusztai Csaba (Csongrád) kékfrankosa lett.

Megyénkből a békéscsabai Sajben György 2017-es Cabernet Sauvignonja arany-, 2019-es olaszrizlingje ezüstérmet érdemelt ki a bírálaton. Bodor Martin (Csongrád) a Békés Megyei Lovagi Szék 2020. Évi Borásza címet vehette át. A rendezvényen ünnepi ceremónia keretében borlovaggá avatták dr. Árpási Zoltánnét és dr. Novák Jánost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában