Összefonódtak

2020.07.20. 15:08

Balliberális segítséggel alakult újra a csabai Jobbik

Balliberális segítséggel alakulhatott meg ismét a Jobbik békéscsabai alapszervezete, amely az év elején oszlatta fel magát. Csatlakozott a párthoz az a Csonki Dávid, aki korábban a DK-ban és a Párbeszédben vállalt szerepet.

A Jobbik békéscsabai szervezete még az év elején oszlatta fel magát, miután Jakab Pétert választották meg a párt elnökének, bár az akkor kiadott közlemény szerint ennek a megszűnéshez hivatalosan semmi köze nem volt.

Hétfőn az Origo szúrta ki, hogy Csonki Dávid osztotta meg a közösségi portálon a hírt, miszerint Stummer János országgyűlési képviselő segítségével Békéscsabán ismét létrejött a Jobbik alapszervezete, és Csonki Dávid jelezte, ő is csatlakozott a párthoz. Később a Jobbik is kiadott egy közleményt, amelyben Csonki Dávidhoz hasonlóan úgy fogalmaztak, hogy „a tagok elszántan dolgoznak majd a nemzet érdekeit szem előtt tartva egy élhető, fejlődő térségért”.

Csonki Dávid közösségi portálon elérhető bemutatkozásában baloldaliként tünteti fel magát, korábban azért dolgozott, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t sikerre vigye, majd a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd Békés megyei vezetésében tűnt fel.

Úgy látszik, a DK, a Párbeszéd és a Jobbik véglegesen és teljesen összefonódott Békéscsabán. A három párt közösen indult a legutóbbi önkormányzati választáson, közös polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltekkel. Csonki Dávid a 12. számú választókerületben mérettette meg magát, a voksok 9,5 százalékát gyűjtötte be, ezzel az öt induló közül a negyedik helyen végzett.

Hírportálunk telefonos megkeresésére Csonki Dávid azt kérte, írásban küldjük el a kérdéseinket. Felvetettük, hányan alapították meg ismét a csabai Jobbikot, kik a párt helyi vezetői. Azt is megkérdeztük tőle, ő most baloldali vagy jobboldali politikusnak mondható-e, illetve, hogy a Jobbikot miképpen határozná meg.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke sajtóközleményben köszöntötte soraikban Csonki Dávidot, akit egy tisztességes békési srácként határozott meg, aki történetesen a Párbeszéd megyei elnöke volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában