Szlovák közösség

2020.07.23. 10:21

A zene is táplálta a táborozókat Nagybánhegyesen

Cs. I.

Zeneoktatás nincs a településen, nyári táboroztatásra is azért volt lehetőség egy héten át, mert a helyi szlovák közösség megszervezte azt.

Az Iglice citeraegyüttes táborában a békéscsabai Ocsovszki Ildikó zenepedagógus, művészeti vezető és segítői mindent megtettek azért, hogy a gyerekek maradandó élményekkel, hangszertudással térhessenek haza. Jó kis csapat verbuválódott össze. A szülők pedig nagyon hálásak voltak, hiszen az élményszerzésen túl biztosított volt a tízórai, az ebéd és az uzsonna is a Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Egyesület asszonyai jóvoltából, akik sütöttek-főztek rájuk. Továbbá egyéb programokat is szerveztek a táborozóknak a falut és a környéket bejárva.

A citerás élmények mellett finomakat ehetett a csapat /Fotó: BMH/

Elnökük, Pepó Jánosné elmondta, a járvány miatt pályázati támogatásokra nem volt lehetőségük. Ám a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetétől és a Nagybánhegyesi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattól kapott támogatás a legjobb helyre került, a gyerekekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában