Tisza Kvintett

2020.06.30. 17:22

Szimfonikusok zenéltek Békéscsabán az egészségügyi dolgozóknak

A Tisza Kvintett kedden délután a békéscsabai kórház udvarán adott koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére.

B. O.

20200630 Békéscsaba Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára köszöntő beszédet mond a Térzene program keretében megvalósuló köszönet-koncerten a magyar egészségügy napja alkalmából. A klasszikus zenét népszerűsítő kezdeményezés 2019. október 1-jén, a zene világnapján indult el. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Köszönet-koncertet adott az egészségügyi dolgozók tiszteletére a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló Tisza Kvintett, kedden délután a kórház udvarán. Képviselőjük, Szabó László elmondta, örömmel álltak a kezdeményezés mellé, és zenéltek az egészségügyi dolgozók számára, ezzel is köszönetet mondva, tisztelegve áldozatos munkájuk előtt.

A Tisza Kvintett adott koncertet az egészségügyben dolgozóknak /Fotók: Imre György/

Az esemény megnyitóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőbeszédet. Krucsainé Herter Anikó hangsúlyozta, hálásak lehetünk az egészségügyben dolgozóknak, akik a frontvonalban voltak a koronavírus-járvány idején is. Elmondta, a mostanihoz hasonló programok, köszönetnyilvánítások fontosak, és minél többször kell az egészségügyi dolgozók munkáját megköszönni, melyet a helyettes államtitkár a hajdani várvédők feladataihoz hasonlított.

Az eseményen Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőbeszédet

Mint kiderült, a csabai esemény a Térzene program keretében valósult meg, és a magyar egészségügy napja adta az apropót. A klasszikus zenét népszerűsítő kezdeményezés még tavaly október 1-jén, a zene világnapján indult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában