értelmetlen babahalál

2020.06.03. 12:33

Síremléket állítottak Tótkomlóson Komlósi Dömének

Tavaly októberben találták meg a holttestét egy csecsemőnek Tótkomlóson. A gyermeket Komlósi Dömének keresztelték el. A minap pedig síremléket állítottak neki.

Csete Ilona

A magatehetetlen, ellátatlan újszülött kisfiút magára hagyva, holtan találták meg egy tótkomlósi lakatlan ház előtt, nejlonzacskóba csomagolva még 2019 október 26-án. Azóta telnek a hónapok, a rendőrség nyomoz, a helyiek pedig mindenben partnerek s abban bíznak, a halott gyermek szülőanyját megtalálják. Ám addig se hagyják magára a Komlósi Dömére elkeresztelt csecsemőt. Mostantól síremlék őrzi emlékét.

A komlósiak szívükbe zárták a jobb sorsra érdemes kis teremtést és nem feledik. A temetési szolgáltató, Czirléné Kovács Tímea a halott gyermek parányi kis fehér koporsójába, Döme mellé, macikat tett, akik így őrzik álmát. A hányattatott sorsú kisfiú temetése óta a helyiek visznek a sírhantjára virágot. Gyújtanak mécseseket, így emlékeznek a halott csecsemőre, akinek egy helyi vállalkozás nagyon szép síremléket állított.

Hófehér gránitlapon emelkedik ki az egy tömbből kifaragott angyal és a síremlék, ami hirdeti arany betűkkel: angyalként jött, angyalként ment és a csillagok között a legfényesebb lett…

A szerző felvételei

A tótkomlósiak példás összefogását a temetőben, a síremlék mellett köszönte meg Zsura Zoltán polgármester, Horváth Zoltán alpolgármester, és reményüknek adtak hangot, hogy egyszer ennek a tragédiának, a bűncselekménynek a végére pont kerülhet. A nyomravezetői díj egyébként máig él.

Zsura Zoltán és Szántó Gábor is koszorút tett a kisfiú sírjára

Azt már a síremlék mellett a Gránit Síremlék Kft. cégtulajdonosa, Szántó Gábor és testvére, a szakmai vezető, Szántó János mondta el érdeklődésünkre, hogy mindketten kisgyermekes családapák. Őket is megérintette a gyermek halálhíre. Nem volt kérdés, hogy ők lesznek azok, akik a halott csecsemőnek méltó síremléket adományoznak, készítenek. Az angyalt egy kollégájuk faragta. Büszkék a végeredményre és arra, hogy a síremlék kihelyezése óta eltelt néhány nap alatt már voltak, akik egy-egy szál virággal felkeresték Dömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában