tájfutás

2020.06.21. 07:16

Kincsekre vadásztak a leghosszabb napon Pósteleken

Érdekes és izgalmas alkonyati, éjszakai erdei programokkal ünnepelte a nyári napfordulót és a tájfutószezon kezdetét a Békés Megyei Tájékozódási Futó Szövetség szombaton a pósteleki kastélyparkban, erdőben.

Ny. L.

20200620_Éjszakai tájfutó verseny_Póstelek_Békéscsaba_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

A pontbegyűjtő pályán 20 állomást alakítottak ki, melyeket az indulók térkép alapján szabad sorrendben kereshették fel. A cél az volt, hogy minél gyorsabban minél több helyet megtaláljanak. A pontokon elektronikus időmérőket valamint fényvisszaverőket helyeztek el a szervezők.

Fotó: Bencsik Ádám

Az alkonyati, valamint az éjszakai túrán kiszalagoztak egy 3,5 km hosszú útvonalat, melyet a szalagot követve kellett teljesíteni. Az útvonal jellegzetes helyein ellenőrzőpontokat helyeztek el, amelyeket be kellett rajzolni a túrázók által vitt térképre. A kincsvadászatban különböző feladványok megoldásával lehetett eljutni lépésről lépésre a kincsesláda helyéig, ahol a sikeres kincsvadászok elnyerték megérdemelt jutalmukat.

– A tájfutás családi zöld sport, így nemcsak az aktív sportolók, hanem bárki űzheti egyénileg és csoportosan is – hangsúlyozta a helyszínen Szűcs Péter. Most volt az év leghosszabb nappala és legrövidebb éjjele. A Hold ezen az estén nem kelt fel, így éjszaka teljes sötétségben lehetett barangolni az erdőben zseblámpa vagy fejlámpa segítségével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában