Gyermekotthon

2020.06.09. 13:45

Ismét Békés megyébe érkezett a Coop Segély kamionja

Ismét állami gondozott, különleges ellátást igénylő gyerekeket támogat a Coop Segély Alapítvány.

V. E.

A szerző felvételei

A CO-OP Hungary Zrt.-vel 2011-ben kezdték meg segítő programjukat, melynek keretében az Emberei Erőforrások Minisztériumával együttműködve most a járványhelyzetre is tekintettel országszerte 8268 gyermeknek 25 millió forint értékű, összesen 87 tonnányi saját márkás alapélelmiszerekből álló adományt juttat el. A Békés megyének szánt termékeket kedden adták át a Degré utcai gyermekotthonban.

Balról: Sziszák Katalin, Dr. Rédei István, Schreyer József, Gara Ágnes Dr. Rákóczi Attila és Varga Tamás

Dr. Rédei István, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának tagja az eseményen elmondta, alapítványukkal tíz éve segítik a nehéz helyzetbe kerülteket, illetve a hátrányos helyzetű gyermekeket. Céljuk, hogy hozzájáruljanak az életminőségük javításához. Hozzátette, bízik abban, hogy a jelenlegi adományukat is örömmel fogadják az ország 19 megyéjében, illetve Budapesten található intézményekben. Kifejtette, bár élelmiszert szállítanak hozzájuk, de arra számítanak, hogy az ennek köszönhetően felszabaduló költségkeretüket más, fontos dolgokra fordíthatják.

Varga Tamás alpolgármester elmondta, immár ötödik alkalommal fogadhatja a Degré utcai gyermekotthon a Coop adományát, ami mindig nagy öröm számukra. Hozzátette, ebben a nehéz időszakban pedig még nagyobb ereje van ezen gesztusoknak. Utóbbit egyben egyfajta társadalmi szerepvállalásnak is tartja, amiért köszönetét fejezte ki az önkormányzat nevében.

Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója kifejtette, az elmúlt időszak mindenki számára megfeszített volt, amire mindvégig jellemző volt a fegyelem és a segítőkészség Békésben is. Az alapítványtól most érkezett adomány pedig szintén ezt mutatja meg. Hozzátette, különösen hálásak azért, hogy a Coop Békés megyére is gondolt programjában, így itt is több száz gyermek részesülhet adományukban.

A szerző felvételei

Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője elmondta, rendkívül hálásak az alapítványnak és örömükre szolgál, hogy programjukban olyan gyerekeket támogatnak, akik különleges szükségletűek és akiknek nélkülözniük kell családjukat. Beszámolója szerint Békésben 357 ilyen gyermek van, akiknek a hónapokig tartó bezártság után nagyon sokat jelent ez az ajándék. Az adomány miatt átcsoportosított összegből pedig lehetőségük nyílik arra, hogy kiránduljanak, kimozduljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában