Galériával

2020.06.25. 16:45

Felgyűlt a növényzet a csabai zsilipnél

A csapadékos időjárás is akadályozta eddig a munkavégzést.

P. G.

Fotó: Imre György

Fotó: Imre György

Több olvasói megkeresést kaptunk arról az elmúlt napokban, hogy összegyűlt és nem nyújt túl kellemes látványt a levágott vízi növényzet a Lencsési lakótelep végén található zsilipnél.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól megtudtuk, az Élővíz-csatornán a vízi növényzet vágását úszó munkagépekkel június elejétől egész nyáron át végzik. Békéscsabán a felső körgáti zsiliptől Gyuláig terjedő szakaszon a munkát június 15-én kezdték el, és a zsiliptől Veszelyig végezték el. Nagy mennyiségű vízi növényzet és kommunális hulladék gyűlt össze a békéscsabai mederzárnál. Ezt a levágott növényzetet csak a zsilipnél tudják kiszedni az erre a célra kiépített kiszedőhelynél.

A csapadékos időjárás, illetve a csatornában kialakult változatos vízmozgás akadályozta a munkavégzést. Csütörtökön volt a vízi növényzet kiszedésének első üteme. A kiszedett növényzetet elvitték a zsiliptől, és ideiglenes depóniába helyezték. Ott kiválogatják belőle a kommunális hulladékot és Békéscsabára, a hulladéklerakó telepre szállítják, míg a növényzetet Gyulán a komposztáló telepen helyezik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában