KÉSZ-díj

2020.06.25. 18:53

Elismerték dr. Müller Cecília munkáját

Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos vehette át a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) legrangosabb elismerését, a Szent Adalbert-díjat csütörtökön délután Budapesten, a szövetség székházában megtartott ünnepségen.

P. G.

Dr. Pálmai Tamás gratulál Müller Cecíliának. Előtérben dr. Galgóczy Gábor /Fotó: Teknős Miklós, Magyar Nemzet/

Fotó: Teknos

A Szent Adalbertről – az esztergomi egyházmegye védőszentjéről, aki megkeresztelte Szent Istvánt – elnevezett kitüntetés odaítéléséről ellenszavazat nélkül döntött a KÉSZ elnöksége. Az elismerést többek között azért a munkáért nyújtotta át Makláry Ákos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke és dr. Galgóczy Gábor társelnök, amelyet az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány alatt, a veszélyhelyzet elrendelése után végzett.

Dr. Pálmai Tamás gratulál Müller Cecíliának. Előtérben dr. Galgóczy Gábor /Fotó: Teknős Miklós, Magyar Nemzet/

„A tájékoztatók alatt mindenkivel elhitette, hogy éppen hozzá beszél, szavahihetően, közvetlenül, érthetően, egyszerűen, magyarul, köznapi dolgokról. Ő olyan hívő keresztény, aki nemcsak gyakorolja a hitét, hanem másokat is segít az út megtalálásában” – emelték ki közleményükben.

A díjátadón részt vett a békési dr. Pálmai Tamás, a KÉSZ országos elnökségének tagja, aki az országos tiszti főorvos sajtó számára készített méltatását is írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában