Hordóval járkál

2020.06.10. 14:52

Bűzölgő folyadékot öntöget az utcára egy jaminai nő

Egy hordóval járja éjszakánként Békéscsabán a jaminai Bessenyei utcát és környékét egy idős hölgy, s feltételezhetően emberi ürüléket önt a házak elé. Hogy mi lehet a hordóban, azt nem tudni, de a jaminaiak aggódnak. A városhoz és a rendőrségre nem érkezett bejelentés.

V. E.

A neve elhallgatását kérő nő portálunknak elmondta, egyik este párjával hazaérve arra lettek figyelmesek, hogy egy idős nő van házuk előtt, aki épp a járda melletti, általuk ültetett és gondozott növényekre önt valamit. Elmondása szerint rögtön kiszálltak a járműből, hogy kérdőre vonják az asszonyt, de az sietve távozott, majd mielőtt utolérték volna, bement egy házba. Növényeikhez közeledve ezután igen erős, emberi ürülékre emlékeztető bűzt éreztek.

A hivatalos szervekhez eddig nem érkezett bejelentés /Fotó: Shutterstock illusztráció/

Olvasónk az esetet felháborodásában megosztotta az egyik közösségi oldalon is, aminek láttára többen is jelezték felé, hogy náluk már évek óta ugyanezt csinálja az idős hölgy, akit ha felelősségre próbálnak vonni, mindent tagad, durván reagál, majd elmegy. Hozzátette, a lakók között emiatt egyre nagyobb az aggodalom, hiszen gyermekeik gyakran játszanak kint, akik bármikor érintkezhetnek a kétes eredetű folyadék maradványaival.

Dr. Bacsa Vendel, a megyeszékhely jegyzője megkeresésünkre elmondta, hivatalukba nem érkezett ezzel az esettel kapcsolatban jelzés, vagy panasz. Hozzátette, a leírt cselekmény egyébként rendőrségi hatáskörbe tartozó – a körülményektől függően – hulladékgazdálkodási szabályok megsértése miatti bűncselekmény vagy köztisztasági szabálysértés lehet.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra sajtószolgálatától megtudtuk: hozzájuk sem érkezett eddig ilyen ügyben bejelentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában