Szent Flórián napja

2020.05.05. 15:13

Tűzoltókat ismertek el Békésen

Szent Flórián napja alkalmából több tűzoltó munkáját is elismerték Békésen.

P. G.

Fotó: Apáti-Nagy Lajos GA-Pix Fotó Kft.

Három tűzoltó kapott elismerést Békésen Szent Flórián nap alkalmából – értesült hírportálunk. Szent Flórián napon, a tűzoltók védőszentjének napján idén nem tartottak központi rendezvényt, így a Békési Önkormányzati Tűzoltóság a békési tűzoltó állomáson tisztelgett az esemény előtt. Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere, a helyi tűzoltóság alelnökeként elismeréseket adott át Araczki Zsolt tűzoltó parancsnokkal közösen három tűzoltónak.

Polgár Zoltán hangsúlyozta, a tűzoltók minden napos jelenléte biztonságot nyújt az emberek számára.

– Mindannyian tudjuk, ha bajba kerülnénk, ezek az emberek azok, akik tüzet oltanak és megóvnak bennünket. Ha a helyzet éppen úgy kívánja, akár gólyát is mentenek, hogy egy belógó elektromos vezeték ne veszélyeztesse a madarak életét. Áldozatkész munkájuk a mai járványügyi helyzetben különösen fontos, hiszen néhány hete elindítottuk Békés közterületeinek fertőtlenítését – fogalmazott az alpolgármester.

A részletekkel kapcsolatban kifejtette, a jelenleg hetente kétszer elvégzett fertőtlenítést önként vállalva, szabadidejüket is feláldozva, lelkiismeretesen végzik a lakosság megelégedésére. A békési tűzoltóságon jelenleg nyolc főállású tűzoltó dolgozik, az ő munkájukat egészítik ki a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.

A világnap alkalmából az alpolgármester Araczki Zsolt tűzoltóparancsnokkal közösen oklevelet és jelképes ajándékokat adott át Szitás Péter, Medgyesi Máté és Opauszki János tűzoltóknak.

Szent Flórián vértanúságának napját 1991 óta újra ünnepelhetjük Magyarországon, ami 1999 óta egyben a tűzoltók világnapja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában