KMP

2020.05.30. 07:09

Öt egészséges túzokcsibe már kikelt Dévaványán

A közelmúltban kikeltek az idei első túzokcsibék a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomásán. A gondozók etetik és minden nap sétáltatják az öt pelyhes apróságot.

Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park

Ebben a szezonban az első veszélybe került fészekaljakból mentett túzoktojások április közepén kerültek be az Állomásra. Eddig a KMNP-ból tíz, a távolabbi területekről pedig két veszélyeztetett tojást szállítottak be a szakemberek.

A „Túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában” elnevezésű LIFE+ projekt keretében az Igazgatóság új, modern keltetőgépek beszerzését foganatosíthatta. Az idei fiókák keltetése már ezekben a berendezésekben történt. A többi túzoktojást is folyamatosan figyelik a Túzokvédelmi Állomáson és bíznak benne, hogy a sikeresen kikelő fiókák száma hamarosan tovább növekszik.

A fiatal madarakat majd az Igazgatóság 400 hektáros Túzokvédelmi Mintaterületén neveljük és a korábbi évtizedek gyakorlata szerint fokozatosan vadítják vissza.

Kapcsolódó cikkünk:

Újabb fiókák keltek ki Dévaványán

Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában