Szurkolók az állatokért

2020.05.04. 11:23

Megtalálták a drukkerek a hörcsög rugdosóját

A Szurkolók az Állatokért csoport tagjai göngyölítették fel a megye és az ország közvéleményét élénken foglalkoztató hörcsögkínzás ügyét. A Facebookon múlt hétvége óta kering egy videó, amiben egy férfi rugdos egy kis rágcsálót, láthatólag fájdalmat okozva az állatnak. A rágcsálógyérítéssel megbízott férfi és társai szerződését felbontották.

beol.hu

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az interneten „futottak bele” a felvételbe.

– Egyébként is készültünk Mezőberénybe, hogy barátainkat a Nándy Állatotthonban meglátogassuk, és tápot, illetve textil vigyünk az ott élő kutyáknak. Nagyszerű helyen jártunk, ahol nagyon figyelnek az elárvult négylábúakra – nyilatkozta hírportálunknak Kapin Richárd. – Ugyanakkor, ha már felkerestük a várost, arra is időt szakítottunk, hogy megkeressük a hörcsög rugdosóját.

A szurkolók utánajártak a sokakat foglalkoztató eseményeknek /Fotók: Facebook/

Az elmúlt napokban többször is felmerült, hogy a kisállatot bántalmazó férfi mezőberényi. A budapesti, komáromi, székesfehérvári, békéscsabai drukkerekből álló csapat azonban a városban nem találta meg őt, viszont a hozzájuk eljutott információk alapján tovább mentek Kamutra, ahol az illető feleségével személyesen találkoztak, majd az asszonytól megkapott telefonszámon mobilon beszéltek, illetve próbáltak beszélni a férfival.

– Szerettük volna megkérdezni, miért találta segítőivel együtt olyan viccesnek, amit csinált, de igazából nem kaptunk válaszokat – tette hozzá. – Eljutottunk viszont előbb telefonon, később személyesen az őt foglalkoztató férfihoz Tiszaföldvárra, aki rágcsálógyérítésre adott ki feladatot az érintett férfinak.

A hörcsög egyébként védett állat, de a növénytermesztésben keletkezett károk mérséklése érdekében egy rendelet bizonyos feltételek mellett a védett természeti területen kívül lehetővé teszi a gyérítését március 1. és május 31. között.

– A gyérítést megrendelővel egyetértettünk abban, hogy ez a fajta megoldás nem fogadható el, még ha szükség is van a védekezésre. Egy állat kínzása és haláltusájának viccé tétele nem fér bele. Az állatkínzásban érintettek szerződését felbontották – számolt be a fejleményekről Kapin Richárd.

A Békési Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben, vizsgálják a történteket.

Radikális állatvédők

A Szurkolók az Állatokért Magyarország talán legradikálisabb állatvédő szervezeteként tevékenykedik hazánkban, az ország 14-15 csapatának drukkerei sorakoztak fel céljaik mellé. A csoportot Fülöp kutya tragikus sorsa kapcsán hozták létre, akit gazdái embertelen körülmények között tartottak.

– Küzdünk az ellen, hogy a gyepmesterek elaltassák az állatokat, szembe szállunk az orvvadászokkal, orvhalászokkal, harcolunk az illegális kutyaviadalok ellen. A csoport fővárosi tagjait ferencvárosi, újpesti, Vasas-, MTK-, Kispest- szurkolók alkotják. A jó ügyek érdekében mindig mindenki elfelejti a klub-hovatartozást – hangsúlyozta Kapin Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában