Békés

2020.05.07. 17:14

Különleges helyzetben házasodott össze Simon Zoltán és Csapó Magdolna

Kedd délelőtt a békési polgármesteri hivatalban házasodott össze Simon Zoltán és Csapó Magdolna. Bár a járványhelyzet miatt a körülmények eltértek a hagyományostól, a lakodalmat is el kellett halasztani, a fiatalok életük legfontosabb pillanatának tartják esküvőjüket.

Papp Gábor

Fotó: Janos Gazso

Május 5-e meghatározó dátum az életünkben, hat évvel ezelőtt ezen a napon jöttünk össze – mesélték a fiatalok, akik mindketten a békési Belencéres Néptáncegyüttes tagjai. Megismerkedésük is a csapathoz fűződik: 12 és 14 évesek voltak, amikor először találkoztak az együttesben, majd Zolinak egyre szimpatikusabbá vált Magdi, és közeledése kedvező fogadtatásra talált.

A fiatalokat kellemes meglepetésként érte barátaik előadása /Fotó: Gazsó János/GA-Pix/

Kapcsolatuk következő fontos állomása 2018-ra datálódik, amikor Zoli megkérte kedvese kezét, mégpedig nem is akárhol, hanem Kínában, Sanghajban. A Belencéres Néptáncegyüttes akkor éppen a távol-keleti országban vendégeskedett, oda hívták meg fellépni a csapatot, és a fiatalember úgy döntött, ennél ideálisabb és egyedibb lehetőség nincs az eljegyzésre. Választottja pedig igent mondott, majd ki is tűzték az esküvő napját.

– Mindenképpen május 5-én szerettünk volna egybe kelni. Természetesen arra nem gondoltunk, hogy ilyen körülményekkel kell majd szembe néznünk – árulta el hírportálunknak a Kétegyházán néptáncpedagógusként dolgozó békési fiatal pár. – Ez volt életünk legboldogabb napja, de nagyon sajnáljuk, hogy a kötelező óvintézkedések miatt szüleink nem lehettek jelen a szertartáson. Ők a folyosón vártak minket. A lakodalmat a hétvégére terveztük, de természetesen elhalasztottuk. Mivel mindketten államvizsgára készülünk, két év múlva lesz a lagzi.

Meglepetés dal csendült fel

A rendkívüli körülmények ellenére meglepetésben is részük volt a fiataloknak. Zoli előzetesen szólt a Belencéres Néptáncegyüttes korábbi művészeti vezetőjének, Mahovics Tamásnak és jelenlegi vezetőjének, Hankó Tamásnak, hogy az esküvőt zárt körben kell megtartaniuk, a lakodalom pedig két év múlva esedékes. Barátaik azonban úgy döntöttek, hogy meglepik őket. Amikor Magdiék mentek le a polgármesteri hivatal lépcsőjén, hegedűszó és A menyasszony szép virág című dal csendült fel az udvar felől. Hankó Tamás hegedült, Mahovics Tamásék énekeltek.

– Bár tudtuk, hogy a Belencéres igazán összetartó csapatot alkot, mégis nagyon kellemes meglepetés volt számunkra, hogy gondoltak ránk – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában