Orosháza

2020.05.17. 12:31

Fogyatékkal élők: virtuális együttlétben lehet részük

A fogyatékkal élők és a velük szimpatizálók idén is találkoznak, csak másként. Virtuális együttlétet hirdettek a hétvégére.

Csete Ilona

A Rehab Critical Mass (RCM) résztvevőit nem tartja vissza a karantén. A szervezőkhöz több mint 50 videóüzenet érkezett érintettektől és közéleti szereplőktől, melyekben a tapasztalataikról, nehézségeikről, örömeikről, tehát az életükről beszélnek, ezzel is bátorítást adva egymásnak. Május 17-én 18 órától a szervezet közösségi oldalán 40 perces élő közvetítésben mutatják be a videókat, majd a „Zoom-szobákban” két órán át az érintettek és a szakemberek várják a kérdéseket, vagy egyszerűen csak az érdeklődők jelenlétét.

A cél, hogy a fogyatékkal élők és hozzátartozóik ne maradjanak egyedül. Az egész program során lehetőség nyílik hozzászólásra, kérdésekre, lájkolásra. Az eseményhez számos szervezet csatlakozott, például a Fogadj el! – Orosháza.

– Én önkéntesként veszek részt az RCM munkájában. Az egyik Zoom-szoba beszélgetőjeként hívom nemcsak az érintetteket, családtagjaikat, hanem mindenkit, aki segítene, de nem tudja, hogyan – ezt már az orosházi mozgássérült, Rucz Éva tette hozzá, aki számos karitatív programban volt aktív résztvevő, jelenleg a Fogadj el! napok egyik szervezője.

– A beszélgetések során arról eszmecserézünk, hogy a mostani járványhelyzetben hogyan tudjuk megoldani az otthoni rehabilitációt, hogyan lehet lelkileg feldolgozni a veszteséget. Magyarországon a fogyatékkal élő emberek száma – néhány évvel ezelőtti felmérés szerint – közelíti a félmilliót. Közvetlenül érinti őket, bennünket az akadálymentesítés, az integráció, a rehabilitáció. Egy gombnyomással olyan embereket hozunk közelebb egymáshoz, akiknek eddig nem volt lehetőségük beszélgetni, találkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában