Budapest/Gyula

2020.05.14. 13:58

Dalszöveget is írt Pápai Jocinak Tóth Ádám

A gyulai származású Tóth Ádám nemcsak zenét szerez, szövegeket ír és producerként dolgozik a magyar könnyűzenei élet több nagyágyújának, de Cserpes Laura legújabb klipjében énekel is. A kiváló zenészt a Megasztár 5. szériájában ismerhette meg az ország, a rivalda helyett azonban kissé a háttérbe vonult, a műfajtól azonban nem szakadt el.

Papp Gábor

Sokrétű munkát végez, de amikor az ideje engedi, szívesen ragad gitárt Tóth Ádám /Fotó: BMH/

Ádám nem tűnt el a televízió képernyőjéről sem, hiszen zenélt Sebestyén Balázsék műsorában, majd Garami Gáborral közösen a NőKomment című talkshowban.

– Két év után most természetesen ez a történet is megtorpant. A járványhelyzetben érthető módon nem folytatódott a forgatás – mesélte a tehetséges zenész, aki „civilben” egy divat- és egy sporttal foglalkozó magazin művészeti vezetője.

Az érdeklődők nemrég láthatták a házi karanténos zenélésben és éneklésben is, illetve Ádám nagyon sok dalt hangszerel, és zenei producerként ugyancsak dolgozik.

– A munkám több területre osztható – ecsetelte. – Ahogy említettem, hangszerelek dalokat, emellett néha – természetesen engedéllyel – belenyúlok a szövegekbe, illetve van egy kis stúdióm, ahol ­felvételeket készítek és foglalkozom is azokkal. Ez nagy előrelépés számomra, mert korábban otthon csináltam mindezt.

Sokrétű munkát végez, de amikor az ideje engedi, szívesen ragad gitárt Tóth Ádám /Fotó: BMH/

Ádám egyaránt dolgozik a Youtube-csatornán jelentős rajongótáborral bíró sztárokkal, például Marióval vagy például a szintén megyei, mégpedig békési kötődésű Herceggel.

– Az esetükben dalokat nem írok, csak hangszerelek – tette hozzá. – A másik zenészkör, akivel közösen tevékenykedem az úgynevezett mainstream vonulathoz tartozik. Őket gyakran hallhatják a rádiókban a zenekedvelők. Tóth Ádám folyamatosan segíti Cserpes Laura, Oláh Gergő és Pápai Joci slágereinek megszületését.

– Így kerültem képbe Laura Változás című dalában, illetve videóklipjében is – folytatta a gondolatot Tóth Ádám, aki Edem néven szerepel, mint az énekesnő duettpartnere. A gyulai kötődésű zenész ezenfelül több nótában zeneszer­zőként is közreműködik.

„Békeidőben” a koncertek sem tűntek el az életéből, hiszen állandó jelleggel zenél Pápai Joci zenekarában.

– Joci a zenei vezetői feladatokkal is megbízott, ami egyrészt komoly megtiszteltetés, másrészt kihívás is egyben – húzta alá. – Tavaly negyven bulink volt, idén márciusig pedig már harmincat kötöttek le. Ha nem jön a járvány, ez a szám valószínűleg elérte volna az ötvenet is.

Pápai Joci mellett a zenész egy régi-új oldaláról is bemutatkozott. A népszerű énekes Dobd el, ami fáj című dalának szövegét ugyanis Ádám írta.

– Pár éve folyamatosan írok dalszövegeket különböző előadóknak. Ez ennek a munkának egy fontos folytatása volt számomra – mondta kérdésünkre.

Fontosak számára a gyulai évek

Tóth Ádám máig meghatározónak tartja a gyulai éveket.

– Biztos vagyok benne, hogy soha nem fogom elfelejteni mindazt, amit a városban kaptam. Családom, alapjaim, valamint első zenei próbálkozásaim is Gyulához fűződnek – hangsúlyozta a zeneszerző-producer. – Sajnos viszonylag ritkán jutok haza, mert a koncertek többnyire hétvégén vannak, így általában édesanyámék jönnek el hozzánk. Legutóbb viszont mi voltunk ­otthon a testvérem születésnapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában