videóval

2020.04.15. 07:20

Újabb csabai madarakat mentettek a madárkórházban

A hattyú után újabb két madár került Békéscsabáról Szentesre, a madárkórházba. Ezúttal egy nagy goda és egy örvös galamb került bajba.

beol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, hattyút mentett meg egy békéscsabai lakos. Az állatot továbbra is a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomásán ápolják és napról napra jobban van.

– A királynő nagyon jól van, a talpán a seb begyógyult, már csak azt várjuk, hogy visszanőjön a tollazata, ahogy ez megtörténik egy megfelelő területen szabadon fogjuk engedni – nyilatkozta hírportálunknak Nagy Tímea, a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomásának vezetője.

Az elmúlt hónapban viszont két újabb madár szorult segítségre. Az első még április 5-én került az állatorvosok kezei alá. Egy nagy goda legyengülve, nyakán egy közel 3 centiméteres nyílt sebbel került a kórházba. A fokozottan védett madár, melynek eszmei értéke félmillió forint, szerencsére már fokozatosan gyógyul.

– A madár állapota kezd stabilizálódni, egyre jobban van, pár héten belül szabadon fogjuk engedni – mondta a szentesi madárkórház vezetője.

A nagy goda teljesen legyengülve érkezett a kórházba /Forrás: Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása/

Húsvétkor „látogatta meg” a kórházat egy szintén békéscsabai madár, nevezetesen Herold, az örvös galamb.

Herold sem túl rózsás állapotban érkezett Szentesre

A madár egy kutyával került összetűzésbe, enyhe agyrázkódás jeleit mutatta, ezért Dobozon pihentették. Szerencsére az állatorvosok 24 órával később már útjára is engedték a természetbe Heroldot, erről rövid videót is közzétett a madárkórház a Facebookon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában