Békéscsaba

2020.04.03. 19:15

Előadás helyett hangoskönyvvel készülnek

Ádász István, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének alelnöke, valamint Csomós Lajos, a Békéscsabai Jókai Színház színésze összefogtak a minap, hogy hangoskönyvvel kedveskedjenek a vakoknak és gyengénlátóknak.

N. T.

– Az együttműködés a Békéscsabai Jókai Színház, valamint a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete között hosszú évekre tekint vissza, példaértékű hagyomány, így a csabai csoport vezetője, esélyegyenlőségi koordinátor olyan nagyon nem is lepődött meg, amikor a teátrum művésze megkereste – olvasható a színház honlapján.

Csomós Lajos, a békéscsabai színház művésze /Fotó: A-TEAM/

A színház dolgozói a koronavírus-helyzet, illetve az előadások szüneteltetése miatt azon törik a fejüket, hogy miként tehetnék hasznossá magukat. Csomós Lajos színész fejéből pattant ki az ötlet, mely szerint egy tematika alapján hangoskönyveket készítenének elsősorban a vakok és gyengénlátók számára. Ádász István nagyon örült a felvetésnek, és jelenleg is a szerzőkkel konzultál.

– A múzeumokban már lehet interneten sétálni, persze annak, aki lát… Arra jutottunk, hogy első körben az egyesület tagjainak saját novelláit, verseit olvasnánk fel, tehát békéscsabai, orosházi költőket, szerzőket az egész megyéből, felhívom őket, hogy járuljanak hozzá a felvételhez. Régebben is felmerült már a hangoskönyv megjelentetése, de hát mindig sok munka, előadás volt a színházban, most az ismert okok miatt előrébb jött ez a lehetőség – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában