Békés megye

2020.04.26. 07:23

A legtöbb szavazattal kapta meg a bizalmat

A legtöbb szavazattal, szám szerint 222 vokssal került a Nemzeti Együttműködési Alap társadalmi felelősségvállalás kollégiumába Herczegné Szabó Marianna. A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete és Dél-Alföldi Wellness Egyesület elnöke immáron negyedik ciklusát kezdte meg. Eddig az új nemzedékek jövőjéért kollégium tagja volt, ezúttal viszont a másik, említett testületben kezdte meg a munkát.

P. G.

Mint megtudtuk, a napokban a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős államtitkársága kiküldte a kinevezéseket, amelyek a jelenlegi helyzet miatt postán érkeznek majd meg a tagokhoz. A hivatalos átadás várhatóan szep­temberben lesz.

Herczegné Szabó Marianna elmondta, a kollégium olyan civil szervezeteket fog össze az egészségügytől a katasztrófavédelemig, amelyek kiemelten szolgálják a közérdeket.

Herczegné Szabó Marianna felelős döntéseket hoz /Fotó: BMH/

– Megtisztelő, hogy ismét ott lehetek a NEA egyik grémiumában, ahogy azért is hálás vagyok, hogy mind az előválasztáson, mind a végszavazáson a legtöbb voksot kaptam. Legfőbb feladatunk az lesz, hogy az előzetes kritériumoknak megfelelő pályázatokról döntsünk – tájékoztatott ezzel kapcsolatos kérdésünkre a civil vezető, aki felvetésünkre megerősítette, a megye számára is fontos lehet a jelenléte, hiszen ismeri a Békésben tevékenykedő civil szervezeteket. Tisztában van a működésükkel, villámgyorsan utána tud nézni egy-egy új egyesület, alapítvány munká­jának.

Mint megtudtuk, jelenleg interneten keresztül folynak az egyeztetések és a szavazások, de ha helyreáll a megszokott rend, akkor természetesen személyesen egyeztetnek és voksolnak majd.

– Akár így, akár úgy alakul, de mindenképpen a lehető legfelelősségteljesebb döntéseket igyekszem meghozni – hangsúlyozta. A Herczegné Szabó Marianna vezette Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elismertségét Gyulán és a megyében jól mutatja, hogy a kollektívát a közelmúltban a Gyula Városért kitüntetésben részesítették a rászorulók életkörülményeinek javítása és rehabilitációja érdekében végzett fáradhatatlan és áldozatos munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában