Tótkomlós

2020.04.25. 07:06

A biztonságos bringázásért zajlik a beruházás

Tótkomlóson jelenleg zajló legnagyobb TOP-os beruházás a 376 millió forintos kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése. A helyszínen Zsura Zoltán polgármesterrel beszélgettünk a részletekről. A kivitelező a közműkiváltásokat végzi.

Cs. I.

– Előleget utaltunk a munkákra, 112 millió forintot. Az a cél, a meglévő kerékpárút felújítása mellett a teljes hálózat kiépítésével, hogy az alföldi kisvárosi kerékpárosok forgalma biztonságossá válhasson. Településünket összefüggően átfogja majd a kerékpárút. A közlekedési célú kerékpározás sokakat érint: munkába, iskolába járással, ügyintézéssel, bevásárlással kapcsolatosan is ezt a közlekedési eszközt használják a komlósiak – tette hozzá a városvezető. A tervek 2018-ban készültek, akkor lakossági fórumon erről kaptak tájékoztatást az emberek. Most többen nehezményezik, hogy a házfalaik mellett húzódik a nyomvonal.

– Minimális korrekciók végrehajthatók, ám az áttervezés veszélyeztetné a megvalósítást. A 2 méter 75 centi szélességű felületen a gyalogos- és a kerékpáros közlekedésnek is lesz helye – válaszolt a felvetésre Zsura Zoltán, aki a fakivágásokra reagálva azt is elmondta, minden kivágott fát kettővel pótolnak azért, hogy a város zöld felületét megőrizhessék.

Zsura Zoltán: szeptemberre végeznek /A szerző felvétele/

A várost átszelő kerékpárút első szakasza a település Makó felőli helységnévjelző táblájától indul és a Szabadság téri meglévő kerékpárútig tart. A második szakasz a közelmúltban felújított burkolat kiegészítéseként épül a Kossuth utca északi oldalán, a Békéssámsoni út és a Fő utca között. A Széchenyi utcai kerékpárút a Fő utcai hivatal sarkától az állami út északi oldalán helyezkedik el. A benzinkút után a nyomvonal ketté ágazik, és a temető felé is halad tovább 127 méter hosszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában