koronavírus

2020.03.10. 09:35

Több csabai iskola is elhalasztja az osztálykirándulást

A Békéscsabai Tankerületi Központ több intézkedést is hozott a koronavírus okozta helyzet miatt.

L. B.

Elhalasztották a tervezett osztálykirándulásokat, a közeljövőben tervezett kirándulásokat pedig későbbre ütemezik át a Békéscsabai Tankerületi Központhoz tartozó intézmények a koronavírus okozta helyzet miatt – ismertették hírportálunk érdeklődésére a Békéscsabai Tankerületi Központnál.

Elmondták: azonnali intézkedésként tisztítószereket (felületfertőtlenítőket), valamint egyéb fertőtlenítőket (kézfertőtlenítő, fertőtlenítő szappan) szereztek be, amelyeket az intézményeik megkaptak, a használatukat pedig folyamatosan ellenőrizik.

Felhívták az iskolák figyelmét, hogy amennyiben tanulócsoport Olaszországban hatósági intézkedéssel lezárt településeken járt, vagy a diákok onnan érkező személlyel kapcsolatba kerültek, akkor erről értesítsék haladéktalanul a területileg illetékes hivatal népegészségügyi osztályát a további teendők miatt.

Az iskolák igazgatóitól azt kérték, hogy a szülőket értesítsék a következőkről: a hatósági intézkedéssel lezárt településekről vagy azokon keresztül hazaérkező diákok egészségi állapotát folyamatosan figyeljék, és ha ez idő alatt a gyermek belázasodik, azonnal értesítsék a háziorvost.

Jelezték azt is, hogy a biztonság érdekében – lehetőség szerint – két hétig ne menjenek be az iskolába az érintett régiókból hazaérkező tanulók, amennyiben ezt meg tudják oldani a szülők. Azonban erre nem kötelezhetnek senkit. Az emiatt otthon maradó diákok hiányzását az intézmények igazoltnak tekintik.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában