verseny

2020.03.06. 18:22

Kortárs verseket szavaltak Békéscsabán

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Kortárs Versmondó Verseny Kárpát-medencei döntőjét a megyeszékhelyen, péntek délelőtt.

V. N.

Szabó Istvánné Nagy Magdolna, az esemény ötletgazdája és szervezője elmondta, nyolc évvel ezelőtt a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara vállalta magára azt a feladatot, hogy minden évben egyfajta tavaszi versfesztiválra hívja össze a gyerekeket, ahová nemcsak Magyarországról, hanem határon túlról is érkeznek versmondók. Ezúttal négy helyszínen, közel kétszáz gyermek mutatkozott be a zsűri előtt.

A megmérettetésre óvodások, általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai jelentkezhettek /A szerző felvételei/

– Számomra mindig nagy élmény a tavaszi verseny megrendezése. Úgy gondolom, hogy a tizenöt település, huszonöt intézményének növendékei kivétel nélkül nyertesei ennek a megmérettetésnek, akik a nap végén bronz, ezüst vagy arany minősítést vihetnek haza magukkal – fogalmazott a szervező.

Vesztergom Andrea költő másodjára tért vissza a zsűriszékbe, mint mondja, ezúttal is rendkívül megható volt végighallgatnia a gyerekek szájából saját költeményeit, látni azt, hogy értik, érzik a sorokat

Nagyálmos Ildikó számára is nagyon izgalmas volt visszahallgatnia a verseit, amit egykor otthona magányában írt. – A gyerekek a korosztályukat meghazudtoló módon adták elő a rímbe szedett soraimat. És külön öröm volt megtapasztalni azt, hogy még él a versek szeretete a fiatalokban – emelte ki a költő.

Fodor György gyulai magyartanárnak sem ez volt az első alkalom, hogy ítészként értékelte a nevezetteket. – A 4-5. osztályosoknál azt tudtuk most figyelni, hogy mennyire volt helyes a hangképzésük, mennyire értették a verseket, milyen atmoszférát, légkört sikerült teremteniük a színpadon – hangsúlyozta a zsűritag.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában