csabagyöngye szőlő

2020.03.12. 07:03

Haszonbérbe adná Békéscsaba az ültetvényt

Jelentkezőket, pályázókat vár az önkormányzat a csabagyöngye szőlő- és gyümölcsültetvény hasznosítására és karbantartására – derült ki a városi képviselő-testület ülésén.

L. B.

Forrás: Archív felvétel

Az ajánlattételi felhívásban azt írták, hogy március 16-ig lehet jelentkezni. Arról, hogy ki kapja meg a lehetőséget, a békéscsabai közgyűlés dönthet.

Jelezték azt is: az ültetvény valamennyi termése a hasznosítót illeti meg, ugyanakkor viselnie kell az ingatlan közterheit, fenntartási és egyéb költségeit. Az érdeklődők számára, előre egyeztetett időpont esetében, biztosítani kell az ültetvény látogatását, bemutatását, mivel az önkormányzat az ültetvényt városmarketing célokra is használná.

A jelenleg a városfejlesztési cég kezelésében lévő ültetvényen – 1,5 hektáron – vannak borszőlők és csemegeszőlők, a csabagyöngyétől az Irsai Olivéren, a rajnai rizlingen keresztül az eszterig és a néróig, a félhektáros gyümölcsösben több mint száz fa található, körte, szilva, kajszibarack és birs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában