Békés megye

2020.03.29. 13:50

Folytatódnak a helyi közmunkaprogramok

A megye településein a megfelelő biztonsági intézkedések mellett folytatódnak a közmunkaprogramok.

P. G.

Járdalapokat fektetnek le Békés központjában /Fotó: BMH/

Alt Norbert, Gyula alpolgármestere hírportálunknak elmondta, természetesen az előírások mellett zajlik a közterületek karbantartása a városban. Emellett a közmunkások egy része az önkormányzati varrodában szájmaszkokat készít. Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere ugyancsak arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy folytatódnak a munkálatok.

– A koronavírus alapvetően határozza meg a mindennapokat, de az élet teljesen nem állhat meg – ecsetelte. – A városüzemeltetési feladatokat is biztosítani kell, a kátyúzást, a járdák rendben tartását egyaránt végzik a közmunkásaink, illetve a BKSZ szakemberei.

Járdalapokat fektetnek le Békés központjában /Fotó: BMH/

Polgár Zoltán csütörtökön reggel például a város központjában található Erzsébet ligetben járt, ahol a BKSZ Kft. munkatársai és a közmunkások járdalapokat raktak le. Korábban erre vonatkozó kérésükkel a Karacs Teréz utcában lakók keresték meg az önkormányzatot: – Mi pedig eleget tettünk ennek, ezzel is megkönnyítve a gyalogosok közlekedését – hangsúlyozta az alpolgármester.

Egy korábbi lakossági megkeresés ügyében ugyancsak helyszíni bejárás történt a Keserűsor utcában, itt szintén járdalapokat raktak, raknak le.

Köröstarcsán is a megfelelő biztonság mellett folynak a munkálatok:

– Pályázati támogatást nyertünk el zártkerti fejlesztésre – nyilatkozta Lipcsei Zoltán polgármester. – A település rendelkezik földterülettel, így a munka egy része oda összpontosult. Az elmúlt napokban közmunkásaink 100-100 körte-, alma- és őszibarackfát ültettek el. Gyakorlatilag egyfajta ökokertészetet hozunk létre. A terményeket a gyermekétkeztetésben hasznosítjuk majd, illetve lekvárt, esetleg pálinkát fogunk készíteni belőlük.

A polgármester kifejtette, természetesen zajlik a közterületek rendben tartása, a fűnyírás, szükség esetén a permetezés. A következő hetek feladatai közé tartozik a gátak körüli terület gondozása. Hozzátette, természetesen mérlegelik, hogy a kijárási korlátozás fényében mit és hogyan változtassanak a közmunkaprogramon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában