galériával

2020.03.15. 18:33

Fekete-fehér fotókat díjaztak Békéscsabán

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban vasárnap hirdették ki Csak tiszta forrásból… című fotópályázat eredményeit, valamint nyitották meg a legjobb ötven alkotást felvonultató kiállítást.

L. B.

Takács Péter, a közösségi ház vezetője elmondta, a fotópályázatra 128-an neveztek több mint 600 művel, különlegesség, hogy erre a felhívásra csak fekete-fehér alkotásokkal lehet jelentkezni; illetve kizárólag hazai és határon túli magyar fotósok számára hirdetik meg a lehetőséget – a közösségi ház berkein belül működő Márvány Fotóműhellyel közösen.

Első helyezést ért el a váci Kosztolányi Bence, megelőzve a miskolci Tasnádi Tamást és a kalocsai Gombaszöginé Vargacz Terézt. Különdíjas lett a körmendi Horváth Petra, a bajai Ligeti László, a miskolci Tasnádi Tamás és a kenderesi Tóth Imre.

Kosztolányi Bence és Takács Péter, a közösségi ház vezetője /Fotók: Kiss Zoltán/

A kiállítást dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő, a lakótelepi részönkormányzat vezetője nyitotta meg, megemlékezve az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról, ami a nemzeti identitás egyik alapköve. Kiemelte, példaértékűen cselekedtek a márciusi ifjak, amikor szembeszálltak az elnyomókkal, és hozzátette, nemcsak férfiak harcoltak, hanem nők és gyerekek is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában