Kezdeményezés

2020.03.08. 19:58

Fa és fasor is erősíti majd a nemzeti összetartozást Békésen

Számos kezdeményezéssel készülnek a nemzeti összetartozás évére Békésen – tájékoztatott a városvezetés közelmúltban megtartott sajtótájékoztatóján Polgár Zoltán.

P. G.

A település alpolgármestere elmondta, június 4-én nagyszabású megemlékezést tartanak. Bejelentette, hogy az esemény részeként a történelmi Magyarországon található testvértelepüléseik, Gyergyószentmiklós, Magyarittabé és Hegyközkovácsi képviselőivel, valamint a kárpátaljai Beregszászról érkező küldöttséggel közösen ültetik el az összetartozás fáját. Hozzátette, a rendezvény egyik különlegessége az lesz, hogy mind a négy településről egy-egy zsák földet is magukkal hoznak majd a delegációk, és a fa is részben ebbe, illetve természetesen békési földbe kerül majd.

– Ugyancsak a nemzeti összetartozás éve alkalmából három említett testvértelepülésünkre, illetve Beregszászra száz-száz békési szilvafát viszünk majd magunkkal, amit a helyi lakossággal közösen ültetünk el, ezzel is kifejezve az együvé tartozást – hangsúlyozta Polgár Zoltán.

A városban egyébként is kiemelt figyelmet fordítanak a zöldgondolatra, a fásításra. Polgár Zoltán kezdeményezésére a képviselő-testület a közelmúltban elfogadta a Mert fából lesz az erdő elnevezésű programot. A projekt lényege, hogy minden békési lakcímmel rendelkező újszülött és családja kaphat egy facsemetét, amit vagy az önkormányzat által kijelölt helyen ültethet el, vagy hazaviheti és otthon gondoskodhat róla, utóbbi esetben egy gyümölcsfát fognak kapni. Első lépésként minden 2020-ban született csecsemő szülőjét, gondviselőjét felkeresik majd a védőnők egy adatlappal, amelyen nyilatkozhatnak arról, részt kívánnak-e venni a programban.

Várhatóan ősszel valósul meg az idei újszülöttek fáinak elültetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában