TEDx

2020.02.16. 13:55

Szemléletformáló előadásokat tartottak Békéscsabán

A világ nagyobb mint gondolnád – ezzel a jelmondattal tartotta második, nagy sikerű előadássorozatát a világszerte fogalommá vált TED konferencia szombaton délután a Csabagyöngye Kulturális Központban.

B. A.

Fotó: @Csabagyongye

A TEDx Békéscsaba piros szőnyegére ez alkalommal összesen 11 különleges előadó léphetett, hogy mindenki a maga szakterületének, tapasztalatának rövid, de annál velősebb bemutatásával tegye gazdagabbá, tágabbá a közönség világszemléletét. A két felvonásos délután során többek között a Szegedről érkezett dr. Thékes István arra a kérdésre kereste a választ, hogy szükség lesz-e nyelvtanárra 20 év múlva, míg a kondorosi Frankó Tünde kineziológus, a szülőség útvesztőiben kapcsolta fel a lámpásokat. Mindezek mellett a gyomaendrődi pedagógus házaspár, Valuska Lajos és Malatinszky Zita a disputázás, azaz a vitázás művészetének fortélyait osztotta meg a nagy számban fiatal korosztályból álló közönséggel.

Kozák Dániel az utazás célját firtatta előadásában /Beküldött fotók/

A TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakoztatás, dizájn) egy nonprofit szervezet és különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. Harminc éve indult Kaliforniából egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, de mára számos világméretű kezdeményezés táptalajává vált.

Tóth Miklós a TEDxBékéscsaba alapító kurátora elmondta, a mostani előadókat kétféle módon válogatták össze. Egyfelől a konferencia jelmondtával meghirdetett felhívásra akadtak szép számmal jelentkezők, másfelől az önkéntes szervezőcsapat kutatta fel azokat a helyi személyeket, akiket érdemesnek tartott a részvételre.

– A TEDx programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy olyan együttes gondolkodásra hívja a résztvevőket, amely arra mutat rá, hogy a közös jövőnket miképpen tudjuk pozitív irányba formálni. Másfelől az is a célja, hogy bemutassa, melyek azok a tudományos vagy éppen technológiai újítások, amelyek ezt szolgálhatják és mindezt hogyan lehet közérthetően, röviden mindenki számára érthetővé tenni – fogalmazott Tóth Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában