sajtótájékoztató

2020.02.06. 18:45

Mihamarabbi zöldváltás szükséges az LMP szerint

Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika társelnöke, a parlament fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, Klímavészhelyzet – zöld fordulatra van szükség címmel az LMP Békés megyei irodájában.

V. N.

A politikus, aki Takács Péter, az LMP dél-alföldi régiós elnökének meghívására érkezett a városba, úgy fogalmazott, a zöldügyek, az éghajlatváltozás mostanra berobbant az életünkbe, pedig egy évvel ezelőtt még nem nagyon lehetett erről hallani a médiában. Egyúttal kiemelte, hogy az LMP már múlt év májusában benyújtott egy határozati javaslatot, amely arról szólt, hogy Magyarország hirdessen ki klímavészhelyzetet, és kezdje meg a cselekvést.

A szerző felvétele

– Szintén májusban javasoltuk, hogy fogjon neki a kormány a klímatörvény előkészítésének, tűzze ki a célokat, és biztosítsa az ahhoz szükséges forrásokat, intézményrendszert – osztotta meg a társelnök. Hozzátette, az Országgyűlés ezt a kérdést még nem tűzte napirendre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában